• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Collectie sperziebonen in potjes

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
1 persoon

Bereidingswijze

  1. Blancheer de gehalveerde sperziebonen in gezouten water.
  2. Verdeel de afgekoelde sperziebonen in 3 porties.
  3. Wok de taugé in wat zonnebloemolie en meng sesamzaad, kokos en 1 van de porties sperziebonen erdoor.
  4. Fruit de paprika, ui en tomaatjes in wat zonnebloemolie aan en meng met de tweede portie sperziebonen.
  5. Verwarm de laatste portie bonen met wat olie en lepel de piccalilly en de gedroogde uitjes erdoorheen.
  6. Serveer elk sperziebonenmengsel warm in een apart weckpotje.

Tip Dit gerecht is heerlijk bij onder meer een gebakken kalfsoester met Reypenaar kaasaardappelpuree.

Ingrediënten

  • 40 gram sperziebonen
  • 10 gram taugé
  • Zonnebloemolie, Olitalia
  • Mespuntje sesamzaad
  • 1 theelepel geschaafde kokos
  • 15 gram oranje paprika, in brunoise
  • 15 gram rode uien, in brunoise
  • 2 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel piccalilly
  • 1 eetlepel gedroogde uitjes
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012