De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren in een kom en bestrooi met zout en peper.
  2. Snijd de truffel in fijne julienne en voeg toe aan de eieren.
  3. Laat dit een uur staan zodat de geur van de truffels er goed intrekt.
  4. Wel het eekhoorntjesbrood in kokend water minimaal 10 minuten.
  5. Kook de knolselderij, wrijf door een fijne zeef en meng met de melk en room.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het geheel in de iSi Gourmet Whip en draai er 1 gaspatroon op.
  8. Fruit in olijfolie de gesneden ui en knoflook zachtjes aan.
  9. Voeg hierbij de risottorijst, wijn, kippenbouillon en de helft van het eekhoorntjesbrood toe.
  10. Kook tot de risotto gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Voeg op het laatst truffeltapenade en versgeraspte Parmezaanse kaas naar behoefte toe.
  11. Kook de ravioloni gaar in ruim kokend water met zout.
  12. Spuit de knolseldercrème lauwwarm op de ravioloni.
  13. Bak 4 omeletjes met de rest van het eekhoorntjesbrood in de boter en plaats deze op de borden.
  14. Leg de ravioloni ernaast en spuit hier de lauwwarme knolselderijcrème op.
  15. Plaats hiernaast de truffelrisotto.
  16. Garneer met een plukje friseesla, fijngesneden bieslook en een takje selderij.
  17. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 truffel
  • 250 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, Saborot
  • 100 gram knolselderij in blokjes
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram risottorijst, Shagai
  • 1 glas witte wijn
  • 2 liter kippenbouillon
  • Truffeltapenade, Il Tartufo di Paolo
  • Parmezaanse kaas
  • 4 truffelravioloni, Divale
  • 25 gram boter
  • Plukje friseesla
  • 2 sprietjes bieslook
  • Takje selderij
  • Zout en peper
  • iSi Gourmet Whip

Publicatie datum: 15 maart 2012