Draadjesvlees van ree

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en dep het in stukjes gesneden reevlees droog.
  2. Peper en zout het vlees en braad het reevlees aan.
  3. Blus af met de azijn en wildfond.
  4. Voeg de laurierblaadjes en de ui toe en laat dit 2,5 uur zachtjes garen.
  5. Snijd de rodekool, strooi er zout over en breng dit aan de kook.
  6. Giet de kool af zodra deze gaar is en roer er de suiker, de kaneel en het kruidnagelpoeder doorheen.
  7. Voeg al roerend azijn toe tot de kool mooi rood is.
  8. Breng de kool zo nodig nog verder op smaak met zout, suiker of azijn.
  9. Kook de aardappelen kruimig.
  10. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in brunoise.
  11. Vermeng de blokjes boter met het zelfrijzend bakmeel en lepel er voorzichtig de brunoise van appel doorheen.
  12. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  13. Schep de kruimige, geprakte aardappel in ovenschaaltjes en sluit af met de appelcrumble.
  14. Zet de schaal 40 minuten in de oven.
  15. Serveer het reevlees met de gehakte peterselie in een stoofpannetje en de rode kool en aardappelappelcrumble er apart bij.

Ingrediënten

  • 100 gram bakboter
  • 1 reebout, Ruig
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 200 gram wildfond, Ruig diepvries
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 ui, doormidden gesneden
  • 1 rodekool
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 4 - 6 eetlepels azijn
  • 1 kg aardappelen, kruimig
  • 500 gram appels
  • 90 gram roomboter, in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel peterselie
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012