Duivenbouillon met paddenstoelen

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fileer de duiven zo dat u 4 pootjes en 4 borsten heeft.
  2. Trek van de karkassen en het bouquetgarni een mooie bouillon.
  3. Konfijt de pootjes twee uur in 2 dl ganzenvet.
  4. Braad de borstjes aan 2 kanten bruin in de olie. Twee minuten per zijde is voldoende.
  5. Breng de bouillon op smaak en gaar de paddenstoelen hier in.
  6. Serveer de bouillon in een diep bord met een gekonfijt pootje, een borstje en wat kervel.

Ingrediënten

  • 2 duifjes
  • 2 dl ganzenvet
  • 6 eetlepels druivenpitolie
  • 100 gram bouqetgarni
  • 100 gram mooie kleine paddenstoelen
  • 4 takjes kervel

Publicatie datum: 15 maart 2012