Entrecôte met port-dragonsaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen.
  2. Kook de aardappelstukken 10 min rustig, giet ze af en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Verhit de boter in een koekenpan.
  4. Braad de entrecôte daarin aan weerszij in totaal 6 minuten aan en bestrooi deze met zout en versgemalen peper.
  5. Leg nu de entrecôte op een voorverwarmde schotel en dek deze met aluminiumfolie af om ze warm te houden.
  6. Giet het braadvocht uit de pan en blus de pan af met de rode port.
  7. Voeg de rode wijnsaus toe en laat deze licht inkoken.
  8. Roer vlak voor het serveren de dragonblaadjes door deze saus.
  9. Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur hierin de geblancheerde aardappel.
  10. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de sjalotjes.
  11. Scheur de oesterzwammen en bak ze mee met de sjalotjes.
  12. Bestrooi met zout en peper en laat ze 5 minuten stoven.

Opmaak tip Presenteer het gerecht op een goed voorverwarmd bord.

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels (geschild en in dikke langwerpige stukken)
  • 12 kleine oesterzwammen (schoongemaakt)
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 25 gram boter
  • frituurolie om in te frituren
  • 5 eetlepels rode port
  • 1 dl rode wijnsaus (O’Life)
  • 1 eetlepel dragonblaadjes (fijngehakt)

Publicatie datum: 15 maart 2012