Erwten-pastaella met vongole en kwartelpootjes

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalotten en paprika aan.
  2. Voeg de orzo rauw hieraan toe.
  3. Los de saffraan op in de groentebouillon, voeg dit toe aan het orzomengsel en laat zachtjes garen.
  4. Voeg circa 5 minuten voor de pasta gaar is de vongole toe.
  5. Maak het bot van de kwartelpootjes vrij van vel.
  6. Bak de pootjes in de rest van de olijfolie krokant en breng op smaak met zout en peper.
  7. Bak de chorizo in enkele minuten krokant in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  8. Blancheer de erwtjes in gezouten water.
  9. Houd vier bonen heel, pel de overige en meng door het orzovongolemengsel.
  10. Schik alles op een bord en decoreer elk bord af met een hele, opengewerkte boon.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge, Olitalia
  • 2 sjalotten, in brunoise
  • 40 gram rode paprika, in brunoise
  • 200 gram semi di orzo, Rummo
  • Enkele draadjes saffraan
  • 5 dl groentebouillon, Oscar
  • 16 stuks voorgegaarde vongole in bouillon
  • 8 kwartelpootjes
  • 12 dunne plakjes chorizo
  • 300 gram verse erwten
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012