Fazant met vadouvan curryjus en oosterse zuurkool

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de wilde rijst in een pan met de bouillon en het takje rozemarijn aan de kook.
  2. Draai daarna het vuur lager en kook de rijst gaar met een deksel op de pan.
  3. Voeg indien nodig extra bouillon of water toe.
  4. Giet de rijst af en laat afkoelen.
  5. Haal het takje rozemarijn eruit.
  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  7. Hak de munt fijn en vermeng deze met twee eetlepels olijfolie.
  8. Decoreer de rijst met pijnboompitten en munt.
  9. Snijd de ananas in stukjes, gebruik het sap om de zuurkool in te verwarmen.
  10. Bestrooi de filets met zout en peper.
  11. Verwarm boter in een koekenpan en bak hierin de fazantfilets aan beide zijden bruin gedurende 5 minuten aan iedere kant.
  12. Haal de filets uit pan en snijd ze in grove stukken.
  13. Fruit de sjalot samen met de fazantfilets in olijfolie en voeg de vadouvan toe.
  14. Myoteer (op laag vuur verhitten van specerijen zonder olie of boter) even mee.
  15. Blus af met de witte wijn en laat inkoken tot deze is verdampt.
  16. Voeg de fond toe en laat inkoken tot de helft.
  17. Voeg room en melk toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  18. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  19. Schuim de saus, voor over de fazant, vlak voor het uitserveren op met de staafmixer.
  20. Vermeng de gesneden dadels, ananas en stukjes banaan door de zuurkool.
  21. Serveer hierbij apart de wilde rijstuks

Ingrediënten

  • 250 gram wilde rijst
  • 1 liter (groente)bouillon, Oscar
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 gram pijnboompitten, Krexxx
  • 2 takjes munt
  • Olijfolie, Olitalia
  • 1 blikje ananas
  • 500 gram zuurkool
  • 4 fazantfilets, Ruig
  • Boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels vadouvan
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl gevogeltefond, Ruig
  • 3 dl kookroom
  • 2 dl melk
  • 4 dadels
  • 1 banaan
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012