Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de fazanten op kamertemperatuur komen en zout en peper deze van binnen.
Leg de groenten onder in de braadpan en zet hier de fazant op met de borst naar boven.
Giet de geklaarde boter over de fazanten en schuif de pan in de oven.
Bedruip de fazanten regelmatig met de boter van onderuit de pan.
Poêleer de fazanten zo ongeveer een klein half uur (kerntemperatuur 70 graden).
Haal de fazanten uit de pan en houd ze warm.
Blus het braadvocht af met de cognac.
Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel een minuut of 3 sudderen.
Zeef de saus en kook deze in tot sausdikte.
Snijd de filets en de poten van de fazanten.
Houd de borsten warm en leg de poten nog 10 minuten terug in de oven.
Doe de suiker in de pan en karamelliseer de kastanjes hierin.
Snijd de witlof in vieren en frituur deze 3 minuten.
Opmaak tip Trancheer de fazantenborst en leg deze samen met het pootje op de voorverwarmde borden. Garneer met de kastanjes en de witlof. Voeg als laatste de saus toe.