Fettuccine-salades met zoet spek en taleggio

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar en verwarm de crispy bacon in een voorverwarmde oven.
  2. Blancheer de asperges en snijd de taleggio in 4 dikke plakken.
  3. Meng de olie met de balsamicoazijn tot een dressing.
  4. Was en pluk de friseesla.
  5. Vermeng de dressing en de warme bacon met de pasta. Houd een weinig dressing achter.
  6. Maak met een vork een torentje van de pasta.
  7. Verwarm de taleggio in de voorverwarmde oven en plaats deze in het pastatorentje.
  8. Steek 2 asperges in elk torentje en decoreer met wat frisee en een takje kervel.
  9. Druppel wat dressing over en rondom het gerecht.

Ingrediënten

  • 160 gram fettuccine, Rummo
  • 4 plakken crispy bacon, Gouden Barnier
  • 8 groene asperges, gekookt
  • 100 gram taleggio
  • 1 theelepel basilicumolie, Olitalia
  • 1 dl balsamico Karamel, Olitalia
  • 1/8 krop friseesalade
  • 4 takjes kervel

Publicatie datum: 15 maart 2012