Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Blancheer 900 gram zwezerik in ruim kokend water met 20 gram zout per liter.
Draai garnalen, spek, kipfilet, boterham en 100 gram rauwe zwezerik met de fijne plaat door de gehaktmolen, daarna nog een keer fijn draaien in de keukenmachine.
Voeg het eiwit toe en breng op smaak met peper en zout.
Pel de zwezerik en snijd deze in kleine dobbelsteentjes van circa 1 bij 1 cm. Spatel dit door de massa.
Spuit de vulling op plastic folie en maak rollen van 50 cm. Gaar deze 12 minuten op 100°C.
Voor het frietje mét
Kook de aardappelen, stoom ze droog zodra ze gaar zijn, en pureer ze met de slagroom en de kippenbouillon. Breng op smaak met mosterd en zeezout en verwarm weer. Breng de puree in de kidde met 2 patronen onder druk. Snijd de koolraap in batonette (‘frieten’) en blancheer deze. Glaceer de frieten in kippenbouillon en boter en breng op smaak met zeezout en fijngesneden bieslook. Dresseer de frieten op een bord, spuit hierover met de kidde de aardappelmayonaise en rasp daar nootmuskaat overheen. Voor het mosterdfruit Meng de ingrediënten tot en met de mosterd. Kook deze siroop 15 minuten en laat afkoelen. Snijd de groenten schoon in gelijkmatige stukjes en blancheer deze in ruim kokend water met 20 gram zout per liter. Laat de groenten goed afkoelen en droog worden. Voeg de groenten toe aan de siroop en laat circa 2 weken intrekken. Gril de frikandel àla minute en serveer met koolraapfriet, aardappelmayonaise en mosterdfruit.