Frietje van wortel met hachee en aardappelmayonaise

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil, was en kook de aardappelen en giet ze af.
  2. Stamp de aardappelen tot een gladde puree en roer de mayonaise erdoor.
  3. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Schrap de wortelen, snijd ze in de vorm van friet en blancheer ze in water met zout.
  5. Verhit boter in een pan (niet bruin laten worden) en verhit hierin de geblancheerde wortelen.
  6. Voeg wat suiker, zout en peper toe.
  7. Verwarm de hachee zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Serveer de geglaceerde wortels in een porseleinen frietbakje, lepel de aardappelmayonaise erboven op en serveer de hachee ernaastuks

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram mayonaise
  • 400 gram worteltjes
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 1 eetlepel (fijne tafel-)suiker
  • 800 gram hachee, Meesterschap van het huis
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012