Fruitpizza met romige hangop

Gang
Nagerecht Amuse Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Leg kaasdoek in een bolzeef. Doe hier de yoghurt in en zet dit koel weg.
  2. Schraap de uitgehangen yoghurt na 24 uur uit de doek.
  3. Klop de slagroom en de suiker lobbig.
  4. Week het gelatineblad in koud water, knijp het uit en los de gelatine op in 2 eetlepels heet water.
  5. Roer de opgeloste gelatine door de uitgehangen yoghurt en spatel de uitgehangen yoghurt en lobbige room door elkaar.
  6. Laat de hangop minimaal 8 uur opstijven in de koelkastuks
  7. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  8. Los de suiker op in warm water in een pan en verwarm tot een lichte karamel ontstaat.
  9. Doe er de appel, citroensap en boter bij en maak een compote.
  10. Leg het pizzadeeg op een bakplaat en bak de bodem af in de oven.
  11. Smeer de appelcompote op het pizzadeeg zodra de randen lichtbruin zijn. Plaats het geheel gedurende 2 minuten terug in de oven.
  12. Haal de pizza uit de oven en leg het rode fruit erop. Plaatst nog eens 2 minuten in de oven.
  13. Serveer de pizza met quenelles hangop en wat munt ter garnering.

Ingrediënten

  • 400 gram pizzadeeg
  • 0.5 liter volle yoghurt
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 60 gram suiker
  • 3 appels (in grove blokjes)
  • 1 citroen
  • 1 theelepel boter
  • 250 gram rood fruit (frambozen, bramen, bosbessen, aardbeien en aalbessen )
  • 4 takjes munt

Publicatie datum: 15 maart 2012