Gefrituurd ijs met vruchtencoulis

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak vier mooie grote bollen van het vanilleroomijs, haal deze door het eiwit, hierna door de gemalen kokos. Zorg dat de bol mooi egaal gepaneerd is.
  2. Maak een suikerstroopje van het suiker en het water.
  3. Rasp met een zesteur dunne reepjes van de sinaasappels.
  4. Blancheer deze zestes en laat ze daarna nog 4 minuten in de suikerstroop koken.
  5. Snijd de muntblaadjes in de lengte in zeer fijne reepjes.
  6. Bereid het bord voor met in het midden de gekonfijte sinaasappelschil en hier om heen wat vlekjes frambozen- en mangocoulis.
  7. Frituur de ijsbollen vlak voor serveren op 190 graden. Frituur ze in niet meer dan enkele seconden mooi goud geel.
  8. Leg de bollen op de uitgelekte sinaasappelschillen en decoreer dit tot slot met enkele reepjes munt.

Ingrediënten

  • 0.5 liter vanilleroomijs
  • 2 eiwitten
  • 100 gram kokos (gemalen)
  • frituurolie (Olitalia)
  • sinaasappelreepjes
  • 1 dl water
  • 50 gram suiker
  • 2 sinaasappels garnering
  • 2 dl mango coulis
  • 2 dl frambozen coulis
  • 8 grote muntblaadjes

Publicatie datum: 15 maart 2012