Gegrild Turks brood met brandade van schol

Gang
Amuse
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Droog de kerstomaatjes gedurende 45 minuten in een oven van 100 graden.
  2. Gaar de schol in olijfolie met knoflook tot deze bijna gaar is.
  3. Kook een grote kruimelige aardappel in de melk gaar en meng deze warm met de gekonfijte schol.
  4. Breng alles op smaak met zout en peper en een beetje platte peterselie.
  5. Schil met een dunschiller de asperges tot dunne linten.
  6. Marineer deze linten rauw in olijfolie en balsamico-azijn, sjalot, zout en peper (licht verwarmen).
  7. Maak de chipirones schoon en bak deze in een hete koekenpan met weinig olie gaar.
  8. Snijd het Turkse brood en gril het aan twee kanten tot het licht krokant wordt.
  9. Dresseer het vis-aardappelmengsel (brandade) op het brood, krul de linten asperges erop en leg de chipirones ertussen.
  10. Garneer het gerecht af met wat friseesla, baby spinazie, kerstomaatjes en olijfolie.

Ingrediënten

  • 8 kerstomaatjes
  • 100 gram scholfilet
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote kruimelige aardappel in de schil
  • 1/2 liter melk
  • 1/5 bos platte peterselie
  • 4 groene of witte asperges
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 100 gram chipirones (kleine inktvisjes)
  • 1/4 Turks brood
  • Friseesla en baby spinazie
  • Zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2012