Gegrilde asperges met gepocheerd ei en pappardelle

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de houtachtige uiteinden (2-4 cm) van de groene asperges af.
  2. Kook de asperges drie àvijf minuten in gezouten water. Spoel daarna de asperges af met koud water.
  3. Kook de pappardelle al dente in licht gezouten water.
  4. Verwarm zachtjes twee eetlepels olijfolie met de gehakte knoflook.
  5. Voeg de afgegoten pasta hieraan toe, breng op smaak met zout en peper.
  6. Schud de pasta goed om en houd warm.
  7. Verwarm een grillpan met de resterende olijfolie.
  8. Gril de asperges vier minuten met een gemiddelde temperatuur.
  9. Voeg twee eetlepels azijn per liter toe aan een brede maar ondiepe kookpan met kokend water.
  10. Breek elk ei in een kopje. Maak met een garde een kolk in het kokende water en laat in het midden voorzichtig het ei uit het kopje glijden.
  11. Keer het ei voorzichtig om met een schuimspaan en laat het in het water totdat het eiwit gestold is (circa vier minuten).
  12. Neem het ei uit het water met de schuimspaan en laat uitlekken.

Ingrediënten

  • 1 kilo groene asperges
  • 250 gram pappardelle, Rummo
  • 4 eetlepels olijfolie, Olitalia
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Azijn
  • 4 eieren
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
  • Zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2012