Gegrilde zalm met witte en groene asperges

Gang
Tussengerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de grillplaat op het vuur zeer heet worden. Gril hierop 4 zalmfilets langs beide kanten. Doe dit zeer kort: het grillen is klaar als de vis de decoratieve streepjes van de grill op zich draagt.
  2. Laat de vis nog 5 minuten verder garen in de oven (220°C). De zalm moet binnenin nog rosé zijn, maar wel warm.
  3. Wikkel de vis in aluminiumfolie en houd warm.
  4. Maak een assortiment groenten naar keuze schoon en snijd deze in stukjes of staafjes, bijvoorbeeld 4 babymaïs, 4 lente-uitjes, 8 champignons, 8 witte asperges, 8 groene asperges en een halve rode paprika.
  5. Maak een vinaigrette van 60 gram zwarte tapenade, 5 gram kerriepoeder, 1 dl citroensap, 5 cl sojasaus en 3 dl olijfolie.
  6. Laat de wok zeer heet worden. Giet 3 eetlepels olijfolie erin en zwier de groenten er in één keer in. Voeg wat geraspte gember toe. Bak de groenten op hoog vuur, blijf daarbij roeren. Na circa 5 minuten zijn de groenten beetgaar.

Opmaak tip Schik de groenten op de warme borden. Leg de zalm hier bovenop en giet de (nog even opgeklopte) vinaigrette er omheen. Versier eventueel met een gefrituurd blad basilicum.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 4 babymaïs
  • 4 lente-uitjes
  • 8 champignons
  • 8 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 1/2 rode paprika
  • 60 gram zwarte tapenade
  • 5 gram kerriepoeder
  • 1 dl citroensap
  • 5 cl sojasaus
  • 3 dl olijfolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel geraspte gember
  • een paar blaadjes basilicum

Publicatie datum: 15 maart 2012