Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de grillplaat op het vuur zeer heet worden. Gril hierop 4 zalmfilets langs beide kanten. Doe dit zeer kort: het grillen is klaar als de vis de decoratieve streepjes van de grill op zich draagt.
Laat de vis nog 5 minuten verder garen in de oven (220°C). De zalm moet binnenin nog rosé zijn, maar wel warm.
Wikkel de vis in aluminiumfolie en houd warm.
Maak een assortiment groenten naar keuze schoon en snijd deze in stukjes of staafjes, bijvoorbeeld 4 babymaïs, 4 lente-uitjes, 8 champignons, 8 witte asperges, 8 groene asperges en een halve rode paprika.
Maak een vinaigrette van 60 gram zwarte tapenade, 5 gram kerriepoeder, 1 dl citroensap, 5 cl sojasaus en 3 dl olijfolie.
Laat de wok zeer heet worden. Giet 3 eetlepels olijfolie erin en zwier de groenten er in één keer in. Voeg wat geraspte gember toe. Bak de groenten op hoog vuur, blijf daarbij roeren. Na circa 5 minuten zijn de groenten beetgaar.
Opmaak tip Schik de groenten op de warme borden. Leg de zalm hier bovenop en giet de (nog even opgeklopte) vinaigrette er omheen. Versier eventueel met een gefrituurd blad basilicum.