• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geitenkaaslunch

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de tomatenjam

  1. Plisseer de tomaten, verwijder de zaden en rasp de tomaten grof.
  2. Bak de ui circa 5 minuten in olijfolie en voeg daarna peper, knoflook, gember en het kaneelstokje toe. Bak het geheel ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg daarna de saffraan, tomatenpuree, geraspte tomaten en naar smaak zout toe. Laat het geheel circa 45 minuten sudderen op een matig vuur en roer regelmatig.
  4. Wacht tot de olie zich afscheidt en roer dan de kaneelpoeder en de honing door de pan. Laat dit nog circa 2 minuten koken.
  5. Haal het kaneelstokje eruit en laat afkoelen.

Voor de geitenkaaslunch

  1. Bak het zuurdesem brood af zoals vermeld op de verpakking.
  2. Bak het spek uit in een hete pan en presenteer dit in een schaaltje.
  3. Maak de courgetterauwkost aan met de dressing en presenteer ook deze in een apart schaaltje.
  4. Lepel de tomatenjam in een derde schaaltje.
  5. Snijd de geitenkaas voorzichtig in 4 plakken en plaats deze in 4 van de opengesneden broodjes.

Ingrediënten

Voor de tomatenjam

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 1/2 ui, grof geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook, geperst mespuntje gemberpoeder
  • 1/2 kaneelstokje
  • 1/4 theelepel gemalen saffraandraadje (naar wens)
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Voor de geitenkaaslunch

  • 1 zuurdesem breekbrood, Boulangerie Lambèr
  • 4 plakken spek, Gouden Banier
  • 100 gram courgetterauwkost, kant-en-klaar
  • 3 eetlepels honing-mosterddressing
  • 125 gram cendré geitenkaas

Publicatie datum: 15 maart 2012