• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Geitenkaassalade met noten

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotjes schoon en kook deze heel rustig gaar in de rode wijn en port (stroperig).
  2. Breng ze op smaak met zout en peper.
  3. Roer de ingrediënten van de dressing door elkaar.
  4. Snijd het stuk komkommer in de lengte doormidden en verwijder het zaad met een parisienneboor.
  5. Ciseleer in dunne reepjes.
  6. Schil de appel af en snijd deze in dunne reepjes.
  7. Karamelliseer de walnoten in een droge pan met teflon bodem op het vuur met 4 eetlepels suiker.
  8. Doe de slasoorten, tomaat, komkommer en appel in een saladekom en meng dit goed door.
  9. Snijd de geitenkaas in 8 plakken en smeer deze in met de honing, kort bakken of afbranden met een brander.

Opmaak tip Maak de borden mooi op en besprenkel met deze dressing. De dressing mag gewoon wat schiften, dat geeft een mooi effect.

Ingrediënten

  • 12 sjalotjes
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rode port
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene appel
  • 16 halve walnoten
  • 4 cherry tomaatjes
  • diverse slasoorten (gewassen)
  • bieslook
  • 250 gram geitenkaas
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels acetobalsamico
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 eetlepel honing
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012