• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gekarameliseerde asperges en sinaasappel in een tulp van filodeeg

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de plakken filodeeg in vieren.
  3. Smelt de boter en vet de dessertvormen in.
  4. Bestrijk ieder stukje filodeeg met de overgebleven boter.
  5. Plaats twee velletjes van het filodeeg in de vorm met de ingevette kant naar boven en met de punten omhoog.
  6. Bestrooi licht met wat poedersuiker en bak in vijf minuten af in de voorverwarmde oven.
  7. Snijd de sinaasappel uit en doe de partjes in een schaal.
  8. Schil de asperges en kook ze in gezouten water in drie àvijf minuten beetgaar.
  9. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in chinoise (schuine plakken).
  10. Verhit in een bakpan de olijfolie en bak de asperges in drie tot vier minuten mooi bruin.
  11. Bestrooi de asperges met de basterdsuiker en laat de suiker op laag vuur smelten schep de asperges af en toe om.
  12. Haal de filodeegbakjes uit de dessertvorm en plaats deze op het koude dessertbord.
  13. Vul de deeg bakjes met een bol boerenroomijs en decoreer het ijs met de uitgesneden sinaasappel partjes en de gecarameliseerde asperges.

Ingrediënten

  • 2 plakken filodeeg
  • 50 gram boter
  • 10 gram poedersuiker
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 4 bollen boerenroomijs, Sanissimo

Publicatie datum: 15 maart 2012