Gepocheerde kabeljauw met mosterdsaus

Gang
Tussengerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de kabeljauw in de lengte in 4 gelijke plakken.
  2. Snijd de asperges op dezelfde lengte als de kabeljauw en schil de achterkanten.
  3. Blancheer de asperges 3 minuten en schep ze in ijswater.
  4. Ontdoe de venkel van de stengels en bewaar het groen, snijd de venkel over de breedte in zeer dunne ringen.
  5. Maak de groentebouillon warm en pocheer de kabeljauw ongeveer 8 minuten.
  6. Prik met een stalen pen om te voelen of de kabeljauw bijna gaar is.
  7. Kook de visbouillon met de room in, voeg de grove mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
  8. Haal de saus op het laatste moment van het vuur en monteer deze met ijskoude boter.
  9. Stoof de venkel gedurende 2 minuten in 15 gram boter en twee eetlepels water.
  10. Breng op smaak met zout en peper Herhaal de vorige stap met de groene asperges.
  11. Serveer de kabeljauw, asperges en de venkel op een bord.
  12. Nappeer met saus en decoreer met een takje venkelgroen.

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauw (3 cm dik)
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 8 groene asperges
  • 1 mooie venkelknol
  • 30 gram boter
  • Zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2012