• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gewokte boerenkool met aardappel-truffelpuree

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water en zout.
  2. Pureer de aardappelen en roer vervolgens glad met warme melk en truffelolie.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit deze circa 2 minuten in arachideolie in een wok.
  4. Schep de boerenkool erdoor en laat dit al omscheppend slinken en circa 10 minuten sudderen.
  5. Verwarm de demi glace en de rookworstuks
  6. Spuit de aardappel-truffelpuree door middel van een spuitzak met glad spuitmondje in mooie lange banen op een voorverwarmd bord. Lepel de gewokte boerenkool erop.
  7. Verwijder het vel van de rookworst en snijd de worst in mooie plakken. Leg deze op de boerenkool.
  8. Lepel de demi glace naast het gerecht.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel truffelolie, Il Tartufo di Paolo
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 300 gram panklare boerenkool
  • 3 eetlepels demi glace rund, Oscar
  • 1 rookworst, Gouden Banier
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012