Hete bliksem

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen bijna gaar, en voeg de laatste 5 minuten de geschilde en in stukken gesneden appel toe.
  2. Wrijf de speklapjes in met de ras el hanout kruiden, bak ze goudbruin en haal ze vervolgens uit de pan.
  3. Voeg de ui en het kerriepoeder toe aan de pan en bak de afgegoten aardappelen met de appel nog zachtjes 2 minuten in dit kruidenmengsel.
  4. Verwarm de tajine- schaaltjes voor.
  5. Snijd de speklapjes in vieren en voeg ze bij de kruidige aardappel-appelschotel.
  6. Serveer de schotel in de voorverwarmde tajines en zet daarbij het deksel schuin op het pannetje.

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram goudrenetten
  • 4 speklappen
  • 1.5 eetlepel ras el hanout, O’Life
  • 150 gram ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Publicatie datum: 15 maart 2012