Iberico varken met oestersaus en mandarijn

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smeer de varkensfilet in met de geperste knoflook en de oestersaus en laat dit 15 tot 30 minuten marineren.
  2. Snijd het preiwit in ringen van 0.5 cm breed.
  3. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Halveer de ui en snijd deze in halve ringen.
  5. Blancheer de schoongemaakte boontjes.
  6. Pel de mandarijnen en snijd het vruchtvlees uit de velletjes.
  7. Bak de varkensfilet en kruid deze met zwarte peper en zout.
  8. Verhit een wok en roerbak de ui gedurende 1 minuut in de bakolie. Voeg de blokjes rode paprika en de preiringen toe en roerbak nog 2 minuten. Schep er de schijfjes mandarijn door en roerbak nog 1 minuut.
  9. Strooi ter afwerking de gesnipperde koriander erover.

Ingrediënten

  • 400 gram Iberico varkensfilet
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 prei, het wit
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram sperzieboontjes
  • 2 mandarijntjes
  • 3 eetlepels Oosterse bakolie
  • Gesnipperde koriander
  • Zout en zwarte peper

Publicatie datum: 15 maart 2012