• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Klassieke oesters met sjalottenvinaigrette

Gang
Amuse Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten ragfijn en doe ze bij de azijn.
  2. Snijd de citroen in parten.
  3. Open de oesterschelpen, maar laat de oester vastzitten aan de onderste (bolle) schelphelft.
  4. Leg de oesterschelpen op een schaal met crushed ijs.
  5. Serveer de sjalottenvinaigrette en de in parten gesneden citroen er apart bij.

Tip Maal eventueel aan tafel verse peper over de oesters of zet de pepermolen op tafel.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 1 citroen
  • 24 oesters, bijvoorbeeld Belons of Gillardeaus
  • Crushed ijs
  • Versgemalen zwarte peper

Publicatie datum: 15 maart 2012