Krabsoep met een prei-loempia

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in dunne ringen en rasp de gemberwortel.
  2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de prei en gemberwortel gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 1 minuut.
  4. Voeg de sambal toe en schep nog eens goed om.
  5. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Snijd elk vel filodeeg in 2 lange repen.
  8. Leg 1 eetlepel van het preimengsel aan het begin van elke reep en rol die 2 slagen om.
  9. Wrijf de zijkant van het deeg lichtjes met een borsteltje in met water. Vouw het deeg over de vulling naar binnen en rol het verder op.
  10. Leg de rolletjes met de naad naar onder op de bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter.
  11. Plaats de loempia’s gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  12. Verwarm de krabsoep en serveer met de prei-loempia ernaastuks

Ingrediënten

  • 1/2 prei
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 25 gram sojascheuten
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 pakje filodeeg
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 4 dl krabsoep, Grand Gérard

Publicatie datum: 15 maart 2012