Kruidige roomsoep van oesters

Gang
Amuse Voorgerecht
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Was en droog de spinazie en verwijder de dikke stelen.
  2. Open de oesters en vang daarbij het vocht dat vrijkomt op in een schaal.
  3. Snijd de oesters los en leg ze in het oestervocht.
  4. Breng de wijn aan de kook, en laat inkoken tot circa 150 ml.
  5. Breng de room aan de kook en laat inkoken tot de helft.
  6. Voeg de gereduceerde wijn eraan toe en houd warm.
  7. Haal de oesters uit het vocht en giet het oesterwater door een schone doek.
  8. Breng het vervolgens aan de kook en giet het zodra het kookt bij de oesters.
  9. Breng de room opnieuw aan de kook en voeg het oesterwater (zonder de oesters) eraan toe.
  10. Bak ondertussen de spinazie in wat olijfolie, voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout, peper, suiker en nootmuskaat.
  11. Bak tot de spinazie geslonken, maar nog wel knapperig is.
  12. Laat even uitlekken en leg de spinazie onder in het glas.
  13. Neem de oesters uit de schaal en leg in elke glas twee oesters.
  14. Schuim de warme room met een staafmixer op en giet wat van de saus over de oesters en spinazie.
  15. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 24 stuks Fines de claires no. 3
  • 500 ml zoete witte wijn (bijvoorbeeld Pineau des Charentes blanc)
  • 400 ml room
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • Zout, versgemalen peper, suiker en nootmuskaat

Publicatie datum: 15 maart 2012