Lamsracks met gegrilde groenten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. bereidingswijze Breng het lamsvlees op smaak met zout en versgemalen peper en braad het vlees rondom aan in hete boter.
  2. Gaar het vlees in een voorverwarmde oven van ca. 180 graden Celsius tot de kerntemperatuur 70 graden is.
  3. Snijd de courgettes in plakken van 1 cm dik en 15 cm lang (3 plakken per persoon) en snijd ook de aubergine in plakken van 1 cm dik en 15 cm lang.
  4. Smeer de plakken licht in met olijfolie.
  5. Bestrooi met de tijm- en enkele rozemarijnblaadjes, zout en zwarte peper.
  6. Grill de plakken samen met knoflook en de cherrytomaat in een hete grillpan. Grill de rozemarijntak op het laatste moment.
  7. Kook de couscous in de bouillon gedurende 7 minuten.
  8. Laat het lamsvlees voor het serveren nog even rusten op een warme plaats of warm bord boven een pan.
  9. Leg de courgette en aubergineplakken dakpansgewijs op het bord met de knoflookteentjes en de tomaat.
  10. Snijd de lamsracks in koteletjes en serveer 3 koteletjes per persoon naast de couscous en de gegrilde groente.

Ingrediënten          

  • 2 French lamsracks (8 ribben per rack, vetlaag verwijderd)
  • 3 eetlepels boter
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 8 cherry tomaatjes
  • 8 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram couscous
  • 3 dl gevogeltebouillon

Publicatie datum: 15 maart 2012