Lamsstoof in deegjasje

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zet een soepel brooddeeg.
  2. Snipper de ui en fruit deze met de salami aan in olijfolie.
  3. Voeg het in blokjes gesneden lamsvlees toe en laat even meebakken.
  4. Blus af met lamsfond, totdat het geheel onder staat.
  5. Voeg laurier, Spaanse peper, zout en dille toe.
  6. Voeg na 50 minuten de tuinbonen en de aardappelen eraan toe en na nog eens 15 minuten de kropsla-harten.
  7. Schep de inhoud van de pan in een ovenvaste schaal en sluit het geheel af met het brooddeeg.
  8. Zet deze 12 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden tot het deeg gaar is.

Ingrediënten

  • Brooddeeg
  • 1/2 ui
  • 300 gram salami da sugo, in plakjes
  • Olijfolie
  • 1 kilo lamsvlees (bout)
  • Lamsfond, Oscar
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 Spaanse peper, grof gesneden
  • 1 bosje dille
  • 200 gram tuinbonen (vers)
  • 4 aardappelen, in blokjes
  • 500 gram kropsla-hart
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012