Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Fileer de patrijzen, haal het vlees van de pootjes en trek een gevogeltebouillon van de karkassen.
Pocheer, in de op smaak gebrachte bouillon, het vlees circa 5 minuten en de poten circa 20 minuten.
Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het fijn.
Maak van 9 dl van de gevogeltebouillon samen met de boter, sjalot, bloem en room een gevogelte-bechamelsaus en laat deze afkoelen.
Snijd de courgette en paprika’s in zeer fijne brunoise, blancheer deze en spoel direct af met koud water.
Meng de groenten samen met 150 gram geraspte kaas door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Voor het pastadeeg
Maak een pastadeeg van de genoemde ingrediënten en laat dit circa 20 minuten rusten op een koele plaats. Rol het deeg uit in een pastamachine (op stand 5) en blancheer circa 5 minuten. Spoel vervolgens af met koud water. Bouw de lasagne op in een ingevette ovenvaste vorm met onderop pasta, daarop bechamelsaus, gevolgd door het patrijzenvlees en vervolgens een laag pasta. Herhaal dit. Eindig met een laagje bechamelsaus en bestrooi de bovenkant met de rest van de geraspte kaas. Zet de lasagne ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 180°C.
Voor de sjalotringen
Snijd ringen van de sjalot. Maak een beslag van de tempura batter en het ijskoude water. Haal de ringen door het beslag en frituur kort in hete olie.
Opmaak tip Snijd de lasagne in 12 porties en serveer met de sjalotringen en wat gemengde sla met dressing.