• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Lasagne van patrijs

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

Voor de lasagne

  1. Fileer de patrijzen, haal het vlees van de pootjes en trek een gevogeltebouillon van de karkassen.
  2. Pocheer, in de op smaak gebrachte bouillon, het vlees circa 5 minuten en de poten circa 20 minuten.
  3. Haal het vlees uit de pan, laat het afkoelen en snijd het fijn.
  4. Maak van 9 dl van de gevogeltebouillon samen met de boter, sjalot, bloem en room een gevogelte-bechamelsaus en laat deze afkoelen.
  5. Snijd de courgette en paprika’s in zeer fijne brunoise, blancheer deze en spoel direct af met koud water.
  6. Meng de groenten samen met 150 gram geraspte kaas door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  7. Voor het pastadeeg
  8. Maak een pastadeeg van de genoemde ingrediënten en laat dit circa 20 minuten rusten op een koele plaats. Rol het deeg uit in een pastamachine (op stand 5) en blancheer circa 5 minuten. Spoel vervolgens af met koud water. Bouw de lasagne op in een ingevette ovenvaste vorm met onderop pasta, daarop bechamelsaus, gevolgd door het patrijzenvlees en vervolgens een laag pasta. Herhaal dit. Eindig met een laagje bechamelsaus en bestrooi de bovenkant met de rest van de geraspte kaas. Zet de lasagne ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 180°C.
  9. Voor de sjalotringen
  10. Snijd ringen van de sjalot. Maak een beslag van de tempura batter en het ijskoude water. Haal de ringen door het beslag en frituur kort in hete olie.

Opmaak tip Snijd de lasagne in 12 porties en serveer met de sjalotringen en wat gemengde sla met dressing.

Tip

Ingrediënten

Voor de lasagne

  • 4 stuks roodpoot patrijs
  • 100 gram boter
  • 1 sjalot
  • 120 gram bloem
  • 1 dl room
  • 150 gram courgette
  • 100 gram rode paprika
  • 100 gram gele paprika
  • 200 gram geraspte kaas, Goudsche Waegh
  • Zout en peper

Voor het pastadeeg

  • 150 gram bloem
  • 3 gram zout
  • 10 gram boletenpoeder, Sabarot
  • 2 eidooiers
  • 5 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram mesclun sla
  • 2 eetlepels dressing

Voor de sjalotringen

  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels tempura batter
  • Circa 2 eetlepels (koolzuurhoudend) water

Publicatie datum: 15 maart 2012