Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg een dunne laag sushirijst op het noriblad en houd daarbij een randje van circa 2 cm vrij.
Smeer met de vingertop wat wasabi op de rijst en plaats er enkele repen groenten en/of vis op.
Rol de maki in de makisu (bamboe rolmat) op en begin met de kant die naar u toe ligt. Stop net voordat u rond bent zo kunt u tijdig het uiteinde van de mat wegtrekken.
Druk de rol samen. Sommigen maken de rol vierkant, anderen laten hem rond. Druk zonodig de uiteinden aan als ze slordig zijn of de vulling er uit komt.
Rol de maki in plasticfolie. Draai de uiteinden van de folie aan zoals een toffee. Sla de uiteinden van de folie onder de rol en laat korte tijd opstijven.
Haal de rol uit de folie. Bevochtig vervolgens een mes in een kom azijnwater met een schijfje citroen. Tik even met de achterkant van het mes op tafel om het azijnwater over het lemmet te laten lopen.