• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Maki-zushi

Gang
Tussengerecht Amuse Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het noriblad doormidden met een scherp mes.
  2. Leg een dunne laag sushirijst op het noriblad en houd daarbij een randje van circa 2 cm vrij.
  3. Smeer met de vingertop wat wasabi op de rijst en plaats er enkele repen groenten en/of vis op.
  4. Rol de maki in de makisu (bamboe rolmat) op en begin met de kant die naar u toe ligt. Stop net voordat u rond bent zo kunt u tijdig het uiteinde van de mat wegtrekken.
  5. Druk de rol samen. Sommigen maken de rol vierkant, anderen laten hem rond. Druk zonodig de uiteinden aan als ze slordig zijn of de vulling er uit komt.
  6. Rol de maki in plasticfolie. Draai de uiteinden van de folie aan zoals een toffee. Sla de uiteinden van de folie onder de rol en laat korte tijd opstijven.
  7. Haal de rol uit de folie. Bevochtig vervolgens een mes in een kom azijnwater met een schijfje citroen. Tik even met de achterkant van het mes op tafel om het azijnwater over het lemmet te laten lopen.
  8. Snijd de maki-zushi in gelijke stukken.

Ingrediënten

  • 2 koppen gekookte rijst
  • 1 avocado
  • 2 grote wortels
  • 1 eetlepel wasabi
  • 4 velletjes nori (zeewier)
  • citroen
  • bamboe rolmat

Publicatie datum: 15 maart 2012