Mini gorgonzolatoast met wilde paddenstoelen

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en verwijder de steeltjes.
  2. Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak ze samen met de bosui en in de boter mooi bruin. Breng op smaak met zout en veel peper.
  3. Vermeng dit buiten de pan met de verkruimelde gorgonzola.
  4. Snijd de stoofperen tot een chutney. Toast ondertussen de sneetjes brood.
  5. Schik het paddenstoelen mengsel erop en garneer met sprietjes bieslook.
  6. Serveer met de chutney en een plukje friseesla.

Tip Als champignons of paddenstoelen tijdens het bakken erg veel water afgeven, laat de pan dan gewoon op het vuur staan tot het water is verdampt. Voeg een klein beetje boter toe en bak de champignons vervolgens verder af.

Ingrediënten

  • 100 gram cantarellen
  • 100 gram shiitake
  • 100 gram anijspaddenstoelen of kastanjechampignons
  • 1 bosui
  • 10 gram boter
  • Zout en versgemalen peper
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 stoofperen
  • 4 sneetjes toastbrood, Trommelen
  • Bieslook
  • Friseesla

Publicatie datum: 15 maart 2012