Nigiri-zushi

Gang
Tussengerecht Amuse Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd als voorbereiding superverse vis zoals zalm, haring of tonijn tot rechthoekige dunne plakjes. U kunt ook grote gekookte garnalen gebruiken of krabsticks.
  2. Neem een balletje rijst in uw linkerhand en vorm dit door licht te knijpen tot een ovaal, niet te vast, balletje.
  3. Smeer een klein beetje wasabi op het midden van elk rijstkussentje.
  4. Leg de vis op de rijst en druk enigszins vastuks Snijd reepjes nori en zet hiermee de vis vastuks Als u een gekookte garnaal gebruikt, snijdt u deze horizontaal bijna door en plaatst u deze vervolgens recht op de rijst zodat het staartje omhoog steekt.
  5. Vorm van gemarineerde gember een roosje en serveer deze samen met sojasaus bij de sushi.

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g rosbief (vleeswaar)
  • 1/2 zakje waterkers (à 75 g)
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 1 pakje nori-vellen
  • ca. 1 eetlepel wasabipasta (tube 45 g)
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus

Publicatie datum: 15 maart 2012