• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ossenstaartbouillon met kerrieroom

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Braad in een braadpan met wat olie de ossenstaart bruin.
  2. Voeg ui, prei en wortel toe en bak dit licht mee.
  3. Voeg na 5 minuten de tomaat en de kruiden toe.
  4. Voeg 3 liter koud water toe en breng het geheel rustig aan de kook. Schuim af en laat dit 5 uur rustig trekken.
  5. Schep het vlees uit de pan en zeef de bouillon door een natgemaakte (passeer)doek zodra de ossenstaart gaar is.
  6. Pluk het vlees van de botten. Breng dit op smaak met zout en peper.
  7. Meng het vlees met 1 eetlepel gehakte peterselie en 1 eetlepel geblancheerde zéér fijne in brunoise gesneden wortel.
  8. Rol het geheel in een stukje plasticfolie.
  9. Laat het rolletje 3 uur opstijven in de koeling zodat het kan geleren.
  10. Los de kerrie op in de theelepel olie en voeg de eidooier toe.
  11. Sla de room lobbig en meng de room met het ei/kerrie-mengsel.
  12. Breng de bouillon op smaak met zout en versgemalen witte peper.
  13. Snijd 4 plakjes van het ossenstaartrolletje.
  14. Giet de bouillon in de glaasjes en laat de kerrieroom via de bolle kant van een lepel op de bouillon lopen.
  15. Gratineer onder de grill of eventueel met een brander.
  16. Serveer met een plakje ossenstaart.

Ingrediënten

  • 750 gram ossenstaart (in schijven gezaagd door de slager)
  • 6 eetlepels olie
  • 100 gram ui (grof gesneden)
  • 100 gram prei (alleen het wit, grof gesneden)
  • 100 gram winterwortel (grof gesneden)
  • 2 tomaten
  • 2 laurierblad
  • 20 gekneusde peperkorrels
  • 1 takje tijm
  • 4 peterseliestelen
  • 1 eetlepel peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel wortel (brunoise)
  • 1 theelepel olie
  • 4 theelepels kerrie
  • 2 dl room
  • 1 eidooier

Publicatie datum: 15 maart 2012