Pasta-pesto

Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de basilicumblaadjes met de pijnboompitten, kaas en knoflook in een kom en giet er een flinke scheut olijfolie bij.
  2. Meng alles met de staafmixer of keukenmachine tot een egale pesto.
  3. Voeg zoveel olijfolie toe dat de saus net niet vloeibaar is.
  4. Kook de pasta in kokend water met zout.
  5. Giet de pasta af.
  6. Doe een paar eetlepels van de pesto in een koekenpan en voeg de room en de bouillonpoeder toe.
  7. Als de saus kookt de warme pasta erdoor roeren, even laten doorwarmen en direct serveren.
  8. Garneer met een takje basilicum.

Ingrediënten

  • 1 bosje basilicum
  • 75 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • Olijfolie van de beste kwaliteit
  • 1 pak Sapori-pasta, trofie
  • 50 ml slagroom
  • 1 theelepel bouillonpoeder

Publicatie datum: 15 maart 2012