• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Profiterolles

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor beslag en schuim

  1. Breng de melk met de boter aan de kook en voeg hieraan de bloem toe.
  2. Roer goed zodat er een gladde massa ontstaat en gaar goed na.
  3. Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen en voeg één voor één de eieren toe en blijf roeren.
  4. Schep het beslag in een spuitzak en spuit het in rondjes van 1 x 1 cm op een bakplaat.
  5. Bak ze 6 tot 8 minuten in een oven van 200 graden.
  6. Meng voor het schuim 450 gram van de suiker met het water en verwarm in een pan tot 120 graden.
  7. Voeg de rest van de suiker toe aan het eiwit en klop dit taai op.
  8. Voeg het suikerwater straalsgewijs toe aan het opgeklopte eiwit tot een mooi taai schuim.
  9. Vul de soesjes met het schuim.
  10. Stapel vier soesjes op een bordje en versier deze ook nog met wat schuim.

Voor de chocoladesaus

  1. Smelt voor de chocoladesaus de chocolade au bain-marie
  2. Voeg de slagroom of melk en de suiker toe.
  3. Giet de saus over de profiterolles.

Ingrediënten

Voor beslag en schuim

  • 100 ml melk 50 gram boter 50 gram bloem 2 eieren 500 gram suiker 150 gram water 250 gram opgeklopt eiwit

Voor de chocoladesaus

  • 300 gram chocolade 4 dl slagroom of melk 100 gram suiker

Publicatie datum: 15 maart 2012