Ravioloni van garnalen met venkel en tomaten-dragonsaus

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was 3 pomodori tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Maak 1 teentje knoflook schoon en kneus deze met de platte kant van een koksmes.
  3. Pluk van 2 takjes dragon de blaadjes en bewaar zowel de takjes als de blaadjes.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de knoflook zonder te kleuren. Voeg de tomaten en de takjes van de dragon toe en laat het geheel onder een gesloten deksel rustig koken.
  5. Smelt 15 gram boter in een pan en smoor hierin met gesloten deksel 1 venkelknol (in blokjes) gaar zonder te kleuren.
  6. Wrijf de tomatensaus door een zeef.
  7. Breng 1 liter water aan de kook met 2 theelepels zout en pocheer hierin in circa 8 minuten 12 stuks ravioloni scampi & curry van Divale gaar.
  8. ondertussen 12 gepelde zoutwater staartgarnalen (Black Tiger) 2 minuten in een eetlepel hete olie.
  9. Haal de garnalen uit de pan en blus af met 1 dl rosé en 1 dl room. Laat dit inkoken tot de helft en doe er de tomatensaus bij.
  10. Snijd de dragonblaadjes fijn en doe die vlak voor het serveren in de saus.
  11. Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en 1 theelepel lentehoning.
  12. Bak 100 gram zeekraal heel kort in 10 gram boter.
  13. Verdeel de venkel over 4 borden en leg er wat zeekraal en een ravioloni op.
  14. Schep de tomatensaus op de ravioloni. Leg als laatste de gebakken garnalen erop.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dragon
  • 1 eetlepel olie
  • 25 gram boter
  • 1 venkelknol (in blokjes)
  • 1 liter water
  • 2 theelepels zout
  • 12 stuks ravioloni scampi & curry van Divale gaar
  • 12 gepelde zoutwater staartgarnalen (Black Tiger)
  • 1 dl rosé
  • 1 theelepel lentehoning
  • 100 gram zeekraal

Publicatie datum: 15 maart 2012