• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Risotto con porcini

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit het sjalotje aan in de boter en de olijfolie. Voeg ook de fijngesneden ham toe.
  2. Als de ui glazig is, voeg dan de rijst toe. Roer tot alle korrels glimmen en glazig beginnen te worden.
  3. Voeg een soeplepel paddenstoelenbouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijstuks Herhaal dit tot de rijst verzadigd en gaar is.
  4. Haal zodra de rijst gaar is de pan van het vuur.
  5. Roer de boter en twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door de rijstuks
  6. Verdeel de risotto over de borden en verdeel de vlokken Parmezaanse kaas erover.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram parmaham, heel fijn gesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter paddenstoelenbouillon op basis van OSCAR paddenstoelenfond
  • 80 gram boter
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, in vlokken

Publicatie datum: 15 maart 2012