Spaghetti Bolognese

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rul het gehakt en breng op smaak met zout en chilipeper en de fijngesneden ui.
  2. Voeg twee eetlepels tomatenblokjes toe.
  3. Snijd het filodeeg in lange banen en lepel het gehaktmengsel in het midden van het deeglapje.
  4. Smeer de buitenkant van het deeglapje in met boter.
  5. Plaats het andere deeglapje er bovenop en plak aan elkaar met boter.
  6. Verwarm kort in een voorverwarmde oven op 170 graden tot het geheel goudbruin is.
  7. Pluk de kerstomaatjes inclusief groen steeltje van de tros, maak in ieder tomaatje een kruisje aan de onderkant van de tomaat en dompel in kokend water zodat het velletje eraf gaat (plisseren).
  8. Houd de tomaten warm.
  9. Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met zout.
  10. Verwarm de knoflook in de olie en meng daarna door de spaghetti. Maak af met peper, zout en geraspte kaas.
  11. Decoreer de geplisseerde tomaatjes en basilicumblaadjes op de spaghetti.

Ingrediënten

  • 250 gram half-om-half gehakt
  • Mespuntje chilipeper
  • 1/4 fijngesneden ui
  • 2 eetlepels tomaat in blokjes
  • 2 plakjes filodeeg
  • Klontje boter
  • 28 kerstomaatjes
  • 400 gram koelverse spaghetti, Giovanni Rana
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 dl olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 8 basilicumblaadjes
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012