Spruitenclafoutis met fazant en notentapenade

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de spruiten 3minuten in gezouten water.
  2. Beboter een briochevorm en verdeel er de spruitjes over.
  3. Klop de eieren samen met de bloem tot een egaal mengsel. Giet de melk erbij en roer goed om.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas en het nootmuskaatpoeder toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet het mengsel over de spruiten en bak het geheel in ongeveer 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 160°C. De clafoutis moet lichtbruin worden.
  7. Laat buiten de oven 10 minuten afkoelen. Bak ondertussen de fazantfilet mooi goudbruin.
  8. Serveer de spruitenclafoutis met de notentapenade en de fazantfilet er apart naastuks

Ingrediënten

  • 4 spruiten
  • 8 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 15 cl magere melk
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 4 x 35 gram fazantfilet
  • 4 eetlepels notentapenade, O’Life
  • Zout en versgemalen peper
  • Briochevorm

Publicatie datum: 15 maart 2012