Stoofpotje van ree

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor het reestoofpotje met cranberryschuim

  1. Marineer de reepoulet één dag van tevoren in een marinade van de wijn, port en wittewijn azijn.
  2. Droog voor de peperkoekcrumble het plakje peperkoek ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 100°Celsius
  3. Laat de peperkoek afkoelen en verkruimel deze.
  4. Verwarm voor het cranberryschuim het cranberrysap en los de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine erin op. Giet over in de iSi Gourmet Whip.
  5. Draai een voor een 2 capsules erop en schud krachtig.
  6. Enkele uren in de koelkast laten staan tot direct voor het serveren.
  7. Haal het reevlees uit de marinade en bak in hete boter rondom bruin.
  8. Blus af met de wildjus en voeg de jeneverbessen, het laurierblad en het overlangs gespleten vanillestokje toe.
  9. Voeg een bouquet van grof gesneden prei, winterwortel en knolselderij eraan toe en verwijder het pas als het vlees gaar is. Breng op smaak met zout en peper en verwijder voor het serveren het vanillestokje.

Voor de spruitjestabouleh

  1. Blancheer de schoongemaakte spruitjes.
  2. Meng lauwwarm water met zout bij kleine beetjes door de couscous, zoals op de verpakking staat aangegeven. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen.
  3. Klop de raz el hanout door de maïsolie en roer dit door de couscous.
  4. Roer het citroensap door de couscous en blijf roeren.
  5. Voeg de spruitjes in hun geheel toe aan de tabouleh, samen met de fijngesneden munt.

Opmaak tip Serveer het stoofpotje in een kop of kom, met de spruitjestabouleh apart. Decoreer de peperkoekcrumble op het bord, leg er enkele gekookte cranberry's naast en spuit er een toef cranberryschuim op. Serveer direct.

Ingrediënten

Voor het reestoofpotje met cranberryschuim, 4 personen

  • 750 gram reepoulet
  • 3 dl rode wijn
  • 1 dl rode port
  • 0.4 dl wittewijnazijn
  • 9 dl cranberrysap
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 flinterdunne plak peperkoek
  • 2 dl wildjus, Oscar
  • 3 jeneverbessen
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 vanillestokje
  • 50 gram prei
  • 40 gram winterwortel
  • 50 gram knolselderij
  • Circa 16 cranberry’s
  • 50 gram boter
  • Zout en peper

Voor de spruitjestabouleh

  • 150 gram spruitjes
  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel raz el hanout
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 takjes munt
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012