Tartaar van kalfsvlees - vitello tonnato

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de vitello tonnato

  1. Verwarm de torentjes van auberginelasagne circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan en braad als de boter is uitgebruist de kalfsmuis aan.
  3. Gaar het vlees in 15 minuten rosé in een voorverwarmde oven van 120 graden.
  4. Laat de kalfsmuis afkoelen en snijd er 4 gelijke, dunne plakjes van beide uiteinden af.
  5. Bewaar de 4 plakjes en snijd de rest in gelijkmatige zéér kleune stukjes tot tartaar.
  6. Breng de tartaar op smaak met versgemalen peper en zout
  7. Meng de mayonaise goed door de uitgelekte tonijn.
  8. Verdeel dit mengsel evenredig over de plakjes kalfsmuis en rol deze vervolgens dicht.
  9. Roer een tempurabeslag van het tempurameel en het bronwater, haal de auberginereepjes erdoor.
  10. Frituur deze kort in olie van 180 graden.

Voor de kalfstartaar

  1. Vermeng alle ingrediënten voor de kalfstartaar, breng op smaak met zout en cayennepeper en verdeel in 4 porties.
  2. Plaats met behulp van een steekvorm de tartaar op een bord, leg er wat mesclunsla en vervolgens een gefrituurd tempuraauberginereepje op.
  3. Plaats de lasagnetorentjes ernaast met de kalfsmuisrolletjes er bovenop.
  4. Decoreer elk bord met 5 gezouten kappertjes.

Ingrediënten

Voor de vitello tonnato

  • 4 mini lasagnes van aubergine, kant-en-klaar
  • 50 gram boter
  • 300 gram kalfsmuis (lang en smal stuk)
  • 75 gram mayonaise
  • 75 gram tonijn uit blik, Grand Gérard
  • 50 gram tempurameel
  • 80 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 30 gram verse aubergine, in reepjes
  • 50 gram mesclunsla
  • 20 kappertjes in zeezout, kant-en-klaar

Voor de kalfstartaar

  • 400 gram kalfstartaar
  • 1 uitje, ragfijn gehakt
  • Handvol gehakte peterselie
  • Circa 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 2 eetlepels worcestersauce
  • Snufje cayennepeper
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012