Toast met rillettes van gans fruittapenade en hazelnootboter

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de focaccia in fl interdunne plakken en rooster deze in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze knapperig zijn.
  2. Hak de hazelnoten grof en rooster ze even in de hazelnootolie.
  3. Laat afkoelen en vermeng met de gezouten Franse boter.
  4. Snijd de appels in brunoise en besprenkel met een dressing van de Riesling vermengd met de honing.
  5. Verwarm de cranberry’s circa 3 minuten, vermeng ze met de appeltapenade en laat circa 1 minuut doorgaren.
  6. Lepel de rillettes in een glaasje, de appel-cranberrytapenade in een ander glaasje en de hazelnootboter in een derde glaasje.
  7. Steek de licht geroosterde focaccia in een rekje.

Ingrediënten

  • 80 gram focacciabrood
  • 24 blanke hazelnoten, Krexxx
  • 1 theelepel hazelnootolie, Lapalisse
  • 80 gram gezouten boter, Isigny Sainte Mère
  • 85 gram Junami appels, Mijnboer
  • 1 eetlepel Riesling
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • 15 gram cranberry’s
  • 75 gram rillettes van gans, Ruig

Publicatie datum: 15 maart 2012