Tongfilet met vissaus op 3 manieren

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de witte wijn en de visbouillon.
  2. Voeg de room toe en laat het geheel inkoken.
  3. Monteer deze saus vlak voor het opdienen met ijskoude boter en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Breng de filets op smaak met zout.
  5. Bak, rook en pocheer nu steeds vier tongfilets. Het roken gebeurt warm en duurt het langstuks Begin daar dus mee.
  6. Blancheer de groenten apart en stoof deze groenten op met een klein klontje boter.
  7. Breng de groenten op smaak met zout en versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 3 tongen (van 500 gram gefileerd)
  • rookmot
  • 3 dl courtbouillon
  • 4 eetlepels druivenpitolie
  • 100 gram julienne van tomaat en haricot verts
  • 100 gram brunois van wortel, komkommer en rode paprika
  • 100 gram chinoise van gele en groene courgette vissaus
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon, Oscar
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram ijskoude boter
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2012