• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vanille-mascarponemeringue met rood fruit

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Marineer de zwarte en rode bessen en de frambozen in de rosé port.
  2. Meng de mascarpone met de vanillesuiker en klop dit tot een luchtig geheel.
  3. Meng de aardbeien met de poedersuiker en het citroensap.
  4. Kook het mengsel in en zeef tot u een aardbeiensaus krijgt.
  5. Decoreer de meringue met eerst de mascarponecrème en dan het gemarineerde fruit.
  6. Druppel daar overheen de verse aardbeiensaus.

Tip De overgebleven rosé port kunt u prima bij dit dessert serveren.

Ingrediënten

  • 1/2 bakje zwarte bessen
  • 4 takjes rode bessen
  • 1/2 bakje frambozen
  • 1 dl rosé port
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 theelepels citroensap
  • 4 meringue-bodems

Publicatie datum: 15 maart 2012