Verse ananas met rozemarijn

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Snijd de kroon van de ananas en snijd de buitenkant eraf.
  2. Verwijder de zwarte pitjes.
  3. Steek met een ananassteker de kern uit de ananas.
  4. Prik met een stalen pen 3 gaten in de ananas en steek hier de vanillestokjes in.
  5. Vul de holle ananas met de 3 rozemarijntakken.
  6. Bruin de ananas rondom in een pan met de hete boter en zet de ananas rechtop in een vuurvaste schaal.
  7. Zet de ananas een kwartier in de oven.
  8. Laat de ananas even afkoelen.
  9. Snijd de ananas dan in plakken van 3 centimeter.
  10. Karamelliseeer 4 plakken ananas in de suiker.
  11. Schakel de afzuiging uit.
  12. Verwarm de rum, steek die aan en giet die over de plakken.
  13. Laat uitbranden.
  14. Snijd deze plakken in 3 stukken en rijg deze aan een rozemarijnstokje waarvan 3/4 van de stengel ontdaan is van de blaadjes.
  15. Serveer eventueel met vanille-ijs.

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 1 bosje rozemarijn
  • 3 vanillestokjes
  • 75 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels strohrum

Publicatie datum: 15 maart 2012