Zeewolf met asperge-preicannelloni

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de Aardappel-appelpuree en truffelaardappelpapier

  1. Kook de truffelaardappeltjes gaar met schil.
  2. Verwijder de schil en duw deze door een fijne zeef.
  3. Meng met eiwit totdat een beslag ontstaat met de dikte van pannenkoekbeslag en zeef nogmaals.
  4. Smeer de puree uit op siliconenmatjes en laat circa 2 uur drogen in een oven van 80°C.
  5. Kook de aardappelen en voeg op het laatst de appel toe.
  6. Kook gaar en wrijf door een puntzeef.
  7. Breng op smaak met kerrie, zout en peper.

Voor de zeewolf met aspergepreicannelloni

  1. Marineer de zeewolf kort in de smoke-olie. Dep een beetje droog.
  2. Gaar de zeewolf in een voorverwarmde oven van 150°C.
  3. Klop de eieren lichtjes op met zout en peper en bak 4 omeletjes in een anti-aanbakpan.
  4. Meng de aspergecress met preischeuten, sojascheuten, kervel en krulsla.
  5. Wentel de groente door de wasabi-dressing en wikkel de omeletjes er omheen tot cannelloni.

Opmaak tip Verdeel de asperge-preicannelloni over de borden. Plaats de zeewolf er bovenop. Spuit op het midden van de vis de aardappel-appelpuree en decoreer met truffelaardappelpapier.

Ingrediënten

Voor de Aardappel-appelpuree en truffelaardappelpapier

  • 10 stuks truffelaardappeltjes
  • 1 dl eiwit
  • 500 gram aardappel
  • 250 gram appel, in stukjes
  • Mespuntje kerrie
  • Zout en peper

Voor de zeewolf met aspergepreicannelloni

  • 600 gram zeewolffilet
  • 2 eetlepels smoke-olie, O’Life
  • 4 eieren
  • 1 plukje aspergecress
  • 1 plukje preischeuten
  • 50 gram sojascheuten
  • Een paar blaadjes kervel
  • 1 krulsla
  • 2 eetlepels wasabi-dressing
  • Zout en peper

Publicatie datum: 15 maart 2012