Zeewolf met kaviaar

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de boter, de venkel en de sjalot sudderen.
  2. Voeg 220 ml champagne toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
  3. Voeg de visfumet toe en laat opnieuw inkoken tot de helft van het volume.
  4. Voeg nu de vloeibare room toe met de melk en laat circa 2 minuten koken.
  5. Laat daarna nog 15 minuten infuseren.
  6. Passeer door een chinois (puntzeef). Voeg daarna de rest van de champagne toe en zout en versgemalen peper. Zet vervolgens apart.
  7. Breng de zeewolf op smaak en stoom de stukken gedurende 8 à10 minuten of pocheer in visbouillon.
  8. Maak carpaccio van de rode bietjes en verdeel deze over de borden.
  9. Leg de vis erop en nappeer met de champagnesaus.
  10. Bedek op het laatste moment de zeewolf met de kaviaar.

Ingrediënten

  • 15 gram boter
  • 30 gram venkel
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 480 ml champagne
  • 100 ml visfumet
  • 1 liter vloeibare room
  • 430 ml volle melk
  • 4 stukken zeewolf
  • Kaviaar (moluga)
  • Voorgekookte rode bietjes
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012