Zonnevis met kruidkorst en tomatenrisotto

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Roer de ingrediënten van het olijvenkoekje door elkaar.
  2. Vorm dunne koekjes van het deeg op bakpapier en bak die 8 minuten op 180 graden in de oven.
  3. Maak er rolletjes van zodra ze uit de oven komen.
  4. Verwarm de olie voor de risotto in de pan en pak de rijst tot deze glazig wordt.
  5. Blus af met wat bouillon en wacht tot deze opgenomen is.
  6. Voeg steeds scheutjes bouillon toe en laat deze opnemen.
  7. Voeg na ongeveer 20 minuten, zodra de rijst bijna gaar is, de tomaatjes toe.
  8. Zet de room en risotto warm weg.
  9. Bak de zonnevisfilet kort aan in hete boter.
  10. Meng nu de ingrediënten voor de kruidkorst door elkaar.
  11. Leg een dikke laag van de kruidkorst op de gebakken vis.
  12. Gratineer de vis in een voorverwarmde oven. De korst moet krokant worden en de vis net gaar.
  13. Serveer het olijvenkoekje en de risotto bij de vis.

Ingrediënten

  • 4 zonnevisfilets
  • 50 gram boter
  • olijvenkoekje
  • 25 gram suiker
  • 35 cl eiwit
  • 30 gram bloem
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 15 gram zeer fijn gehakte zwarte olijven
  • 20 gram Emmentaler
  • 60 gram panko
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 20 gram geraspte Emmentaler
  • tomatenrisotto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram risottorijst
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 100 gram zongedroogde tomaten op olie uitgelekt
  • 1 dl room

Publicatie datum: 15 maart 2012