Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smeer de lamskoteletten in met mosterd, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak het hooi vochtig met water en leg een laagje van circa 2 centimeter in een grote ovenschaal.
Leg de helft van de kruiden op het hooi en plaats de koteletten hierop.
Bedek het vlees met de overige kruiden en bedek alles weer met een laagje hooi.
Sluit de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 15-18 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de koteletten).
De koteletten zijn perfect als kerntemperatuur van 58 graden bereikt is (de kotelet moet rosé blijven).
Voor de witlof
Kneed deeg en laat dit vervolgens 30 minuten rusten in de koelkastuks
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Karameliseer de suiker en giet een dun laagje karamel in ingevette muffin bakvormpjes.
Maak de witlof schoon en snijd deze in dikke plakken en druk ze in de karamel.
Rol het eerder gemaakte deeg uit en steek er rondjes uit die precies op de witlof passen.
Bak de witlof tarte Tatins in 20 minuten op 180 graden mooi krokant en gaar.
Draai ze om op een bord, zodat de witlof boven en de korst beneden is.
Serveer warm.
Voor de garnituur
Verhit de olie in een wok tot circa 175°C.
Snijd de groenten in kleine blokjes.
Maak het tempurabeslag aan zoals aangegeven op de verpakking en voeg de kerriepoeder toe.
Haal de groente door het beslag en laat in de olie glijden.
Frituur de stukken afhankelijk van de soort groente in 1-3 minuten goudgeel en gaar. Bestrooi met zout en peper.
Kook de ongeschilde aardappelen gaar, snijd ze in blokjes en bak ze kort in wat boter.
Bestrooi naar smaak met peper en zout en garneer met munt.
Tip Bij het gebruiken van tempurabeslag kunt u de producten het beste slechts voor de helft door het beslag halen, zodat op het bord goed te zien is wat uw gast eet.