• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Mini lamsburger met kikkererwtensoep

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4 personen

Bereidingswijze

Voor de soep

  1. Snijd de ui en knoflook in brunoise.
  2. Spoel de kikkererwten af.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  4. Voeg dan de komijn, koriander, kurkuma en kaneel toe en fruit dit aan.
  5. Schenk beetje voor beetje de bouillon en de koksroom erbij en blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg dan de kikkererwten en tomaten met het sap toe, breng opnieuw aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  7. Blender de soep en haal door een bolzeef.
  8. Voeg voor het serveren de citroenrasp toe en laat de soep goed warm worden.

Voor de lamsburger

  1. Breng het lamsgehakt op smaak met de raz el hanout en knoflookpuree en maak hiervan vier ovale burgertjes.
  2. Bak de burgers 10 minuten in de boter en bak ondertussen de broodjes af in de oven.
  3. Wok de ratatouille en voeg op het laatst de tapenade toe.
  4. Rooster de mini tomaatjes 1 minuut in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Halveer de bolletjes en verdeel hierover de burger, de ratatouille, een plak geitenkaas, de tomaatjes en voeg out en peper naar smaak toe.

Ingrediënten

Voor de soep

  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram kikkererwten uit blik
  • 1 theelepel olijfolie, Olitalia
  • Mespuntje gember
  • Mespuntje gemalen komijn
  • Mespuntje gemalen koriander
  • Mespuntje gemalen kurkuma
  • Snufje kaneel
  • 2 dl groentebouillon, Oscar
  • 1.5 dl koksroom
  • 350 gram gepelde tomaten uit blik
  • Mespuntje citroenrasp

Voor de lamsburger

  • 250 gram lamsgehakt, O’Sullivan
  • 1/2 theeleepel raz el hanout, O’Life
  • Mespuntje knoflookpuree
  • 25 gram boter
  • 4 mini broodjes met diverse zaden, Très Bonne
  • 75 gram ratatouillegroenten
  • 20 gram Toscaanse tapenade
  • 4 mini tomaatjes
  • 40 gram bettine geitenkaas
  • Versgemalen zout en peper

Publicatie datum: 15 april 2012